Cēzara salāti ar garnelēm

5 1
Cēzara salāti ar garnelēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • Salātiem:
  • 1 maza galviņa romiešu salātu
  • 250 g notīrītu, ceptu tīģergarneļu (pašu astītes galu atstāj netīrītu)
  • 8 ķiršu tomātiņu
  • 1 paciņa mazo grauzdiņu
  • 30 g rīvēta Parmas siera
  • Mērcei:
  • 100 g olīveļļas
  • 2 olas
  • 1/2 citrona
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 40 g rīvēta Parmas siera
  • 1 tējk. Vorčesteras mērces
  • 1/4 tējk. melno piparu

Pagatavošana

30 min.
  1. Vispirms gatavo mērci. Olas vāra 4 minūtes, atdzesē aukstā ūdenī, noloba un sagriež nelielos gabalos. Pielej klāt olīveļļu, citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku un pārējās sastāvdaļas. Visu ar mikseri sakuļ viendabīgā mērcē. Mērce vislabāk garšo, ja to gatavo vismaz dažas stundas iepriekš.
  2. Romiešu salātus saplucina palielos gabalos un izkārto salātu traukā, pārlej ar mērci. Pa virsu liek garneles, pārkaisa sieru, tad liek grauzdiņus. Grezno ar daiviņās sagrieztiem tomātiem.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti