Sākums > Receptes > Salāti

Skumbrijas salāti (kārtās)

2008. gada 14. janvāris
Foto: Daina Bārdule
Pagatavošana
20 min
1. Gurķus sarīvē, olas izvāra un atdala dzeltenumus no baltumiem un arī sarīvē katru atsevišķi. Skumbrijas gabaliņus ņem ārā no bundžas un atdala no lielās asakas un tad skumbriju saspaida ar dakšiņu, es citreiz vēl arī pieleju nedaudz eļļas no bundžiņas, lai sulīgāki salāti. Un tad liek kārtās lēzenā traukā, kur parasti taisa siļķi kažokā.
2. (Kārtas no apakšas uz augšu) Liek tā, lai būtu puslīdz nosegts viss laukums,biezāku kārtu liek tikai skumbrijai)
3. kārta - marinētie gurķi
4. kārta - siers
5. kārta - olas baltums
6. kārta - majonēze
7. kārta - siers
8. kārta - skumbrija
9. kārta - majonēze
10. kārta - olas baltums
11. kārta - siers
12. kārta - majonēze
13. kārta - olas dzeltenumi
14. kārta - čipsi ( var bišķi sadrupināt)
15. Lai garšīgāk var kādu stundu pastāvēt ledusskapī.
Uz augšu