Aļņa gaļas bifšteks ( 4 personām)

5 1

Sastāvdaļas

  • Aļņa (brieža) gaļas mīkstums 800 g
  • Svaigs cūkas speķis 200 g
  • Kūpināts speķis 100 g
  • Sīpoli - 1 gab
  • Ķiploki 2 daiviņas
  • Malti melnie pipari - 1 tējkarote
  • Sāls - pēc garšas
  • Biezs saldais krējums - 100 g
  • Eļļa - cepšanai

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīpolu sasmalcina, apcep, ķiploka daiviņas saspiež.
  2. Gaļu un speķi samaļ kopā ar sīpolu un ķiploka daiviņām 1 reizi.
  3. Maltajai gaļai pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, visu kārtīgi samīca. Ievieto saldētavā uz ½ stundu.
  4. Gaļas masu sadala 8 vienādās daļās (pa 2 uz personu), veido gaļas bumbiņas.
  5. Ieeļļo cepešpannu, uz tās izkārto gaļas bumbiņas.
  6. Kūpināto speķi sagriež 16 vienādās, plānās sloksnītēs, tās uzliek gaļas bumbiņai vienu otrai krusteniski, viegli piespiež klāt.
  7. Cep karstā cepeškrāsnī apmēram ½ stundu, kamēr gaļā kļūst brūna. Nepiededzināt!
  8. Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, sautētiem kāpostiem un meža sēņu mērci

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni