Ātrā ābolkūka

2007. gada 10. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Margarīnu sarīvē skaidiņās, pievieno 2 glāzes miltus, 1 glāzi skāba krējuma un nedaudz sāls. Sastrādā viendabīgu mīklu un saveļ to lodē, kuru pārdala 2 daļās. Kad mīkla pusstundu paturēta ledusskapī, katru daļu plāni izrullē.
2. Vienu rullējumu uzliek uz cepešplāts. Tam virsū uzber smalki sagrieztus ābolus, kas sajukti ar cukuru un kanēli. Kad pildījums uzklāts, to uzmanīgi pārsedz ar otru rullējumu.
3. Abu rullējumu maliņas saspiež cieši kopā. Tad visu pārsmērē ar sakultu olu un cep 250°C temperatūrā līdz garoziņa kļūst zeltaini brūna.
Uz augšu