Torte ar lazdu riekstiem

2007. gada 25. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
110 min
1. Lai pagatavotu mīklu, olu dzeltenumus atdaliet no baltumiem. Dzeltenumus sakuliet ar pūdercukuru. Izsijātus miltus sajauciet ar kakao un sajauciet ar olu dzeltenumiem. Daļu riekstu sajauciet ar izkausētu sviestu un sakultiem olu baltumiem un sajauciet ar iepriekš pagatavoto masu. Kārtīgi samaisiet un lieciet mīklu formā, izklātā ar pergamentu, un cepiet vidējā temperatūrā līdz zeltainam brūnumam. Gatavo biskvītu atdzesējiet un atdaliet pergamentu.
2. Lai pagatavotu krēmu, saldo krējumu sakuliet ar izkausētu šokolādi, pievienojiet sviestu un atkal sakuliet. Biskvītu sagrieziet 3 daļās. Katru daļu aplejiet ar konjaku, kas sajaukts ar sīrupu, ieziediet ar krēmu, apberiet ar riekstiem un lieciet vienu uz otra. Tortes sānus ieziediet ar krēmu. Dekorējiet ar šokolādi un pasniedziet.
Uz augšu