Grūbas ar baravikām

3 1
Grūbas ar baravikām
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 2 glāze/s grūbu (400 ml vai 250 g)
  • 2 l dārzeņu buljona
  • 200 g baraviku
  • 1 vidēji liels šalotes sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 200 ml baltvīna
  • Eļļa vai sviests (vai abi)

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriež smalki sīpolu un ķiploku, cep katlā nelielā eļļas vai sviesta daudzumā, kamēr palike zeltaini.
  2. Pievieno sagrieztas baravikas, apcep. Ja sēnes saldētas, iepriekš atlaidina, ja kaltētas - nomērcē.
  3. Kad baravikas apcepušās, katlā ber noskalotas un notecinātas grūbas, maisot, nedaudz apcep.
  4. Pielej vīnu, samaisa un uz nelielas uguns ļauj vīnam sasūkties grūbās un iztvaikot. Kad vīns iztvaikojis, pielej dažus kausiņus buljona, samaisa, ļauj buljonam sasūktie, pielej vēlreiz buljonu, vārdu sakot, turpmākās aptuveni 40 minūtes buljonu nelielām porcijām turpina pievienot, kamēr visi 2 l ir sasūkušies risoto.

    Labu apetīti!
    Pielej vīnu, samaisa un uz nelielas uguns ļauj vīnam sasūkti...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Marta 2015. gada 11. novembris 20:06
Superīga recepte!!! Es gan grūbu vietā izmantoju "pērļu" grūbas un vēl beigās pievienoju trifeļu eļļu (KVALITATĪVU)!!! Izdevās LIELISKI!!!!! Paldies!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni