Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grūbas ar baravikām

Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Sagriež smalki sīpolu un ķiploku, cep katlā nelielā eļļas vai sviesta daudzumā, kamēr palike zeltaini.
2. Pievieno sagrieztas baravikas, apcep. Ja sēnes saldētas, iepriekš atlaidina, ja kaltētas - nomērcē.
3. Kad baravikas apcepušās, katlā ber noskalotas un notecinātas grūbas, maisot, nedaudz apcep.
4. Pielej vīnu, samaisa un uz nelielas uguns ļauj vīnam sasūkties grūbās un iztvaikot. Kad vīns iztvaikojis, pielej dažus kausiņus buljona, samaisa, ļauj buljonam sasūktie, pielej vēlreiz buljonu, vārdu sakot, turpmākās aptuveni 40 minūtes buljonu nelielām porcijām turpina pievienot, kamēr visi 2 l ir sasūkušies risoto.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu