Biezais žāvēto augļu ķīselis no padomju laikiem

3 1

Sastāvdaļas

  • Veikalā nopērc pa pacinai žāvētas (vienalga 100 vai 200 gr)- aprikozes, plūmes, brūnās rozīnes, dzeltenās rozīne
  • Dažas krustnagliņas
  • Šķipsna malta kanēļa
  • Cukurs
  • Kartupeļu ciete
  • Ūdens

Pagatavošana

1 min.
  1. Noskalo žāvētos augļus, liek katliņā un pārlej ar verdošu ūdeni, tā lai kādi 2 cm pāri augļiem;
  2. Atstāj uz nakti;
  3. No rīta liec uz plīts, pievieno krustnagliņas, kanēli, cukuru, lai ir tik salds cik vēlies un vāri kādu pusstundu vai 20 min;
  4. Beigās sajauc kādas 4-5 ēd karotes kartupeļu cietes ar glāzi auksta ūdens un lēnam maisot lej klāt, kamēr ķīselis kļūst riktīgi biezs;
  5. Ja jūti, ka pa šķidru, tad liec klāt vēl kartupeļu cieti.
  6. Atdzesē, ēd ar pienu, vai kā vēlies.

Komentāri

Silvija 2015. gada 6. aprīlis 11:21
Tik SLIKTU recepti nekad vēl nebiju lasījusi.
Lai iznāktu biezais ķīselis ir JAZINA ūdens un kartupeļu cietes attiecība !!! Te tās nav ! Recepte novērtēta ar 0 !!!
Sarmīte 2012. gada 18. decembris 20:10
Ļoti labs. Es bik pa daudz cukuru pieliku, bet ar putukrējumu aizgāja tīri labi :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti