Aukstā majonēzes mērcīte frī kartupeļiem vai svaigu dārzeņu uzkodām

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa majonēzes
  • 1 valrieksta kodols
  • tējk. sasmalcināti svaigi pētersīļi
  • 2 normāla lieluma ķiploka daiviņas
  • 2 naža gali vegetiņas
  • ½ tējk. kartupeļu garšvielu
  • Papildus
  • Pēc pašu vēlēšanās var arī pievienot dillītes, sāli, melnos piparus - kā nu kuram garšo, kā arī vegetas vietā var likt jebkuru tai līdzīgo maisījumu

Pagatavošana

10 min.
  1. Tātad: ņemam majonēzi un izspiežam padziļā bļodiņā. Ņemam rīvi un ierīvējam majonēzē uz smalkāko skaidiņu rīvītes ķiploku un valriekstu. Samaisam! Pievienojam kartupeļu garšvielas, vegetiņu un pētersīļus. Samaisam!
  2. Nogaršojam! (pēc katra vēlēšananās var papildināt ar kādu jau esošo sastāvdaļu, ja šķiet par maz, kā arī - var pievienot kādu no papildu sastāvdaļām)
  3. Pasniedzam mērcīti vai nu tai pašā bļodiņā, vai pārliekam tādā pat padziļā trauciņā, vai nu arī - speciālajās majonēzes "pialiņās" pie katra porcijas var servēt.
  4. Ļoti labi noder vienkārši mājās, graužot frī(mērcējam tik ar pirkstiem vai dakšīņu kartupeli iekšā un ēdam), kā arī - pie uzkodu galda (dārzenīši, svaigi šampinjoni, paprika, gurķītis...).
  5. Lai labi garšo! ;)

Komentāri

inese 2011. gada 20. decembris 16:33
pameginiet sanak loti labi vajadzes majonezi krejumu citrona sulu un garsvielu griletai galai bet ar gabaliniem jo vina ir smalka ta neder sajauciet krejumu un majonesi cik vajaga un tad piespiediet citronu un beigas pievienojiet klat grila garsvielas ievietojiet uz pustundu leduskapi un lietojiet pie ka gibat der pie viss kaut ka pie kartupeliem galas darzemiem cipsiem pie daudz ka ari pie zupam ;-)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas