Laša frikadeļu zupa vasarai

4 1
Laša frikadeļu zupa vasarai
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 300 g laša pavēderes gaļas
  • 300 g mencas (līdakas) filejas
  • 100 g siera (Krievijas vai līdzīga)
  • 3 olas
  • 0.5 kg jauno kartupeļu
  • 200 g pastinaka jaunās saknes
  • 200 g pētersīļu jaunās saknes
  • 100 g šampinjonu
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 saišķītis diļļlu zaļumu
  • 2 kātiņi ar lapām svaiga bazilika
  • 1 čili
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1.5 l vistas buljona
  • Sāls - pēc garšas

Pagatavošana

90 min.
  1. Laša un mencas gabaliņus ievieto blenderī, pievieno 3 olu baltumus, sarīvētu sieru, sāli. Visu labi samaļ. Ievieto traukā un ieliek ledusskapī.
  2. Vistas buljonā iegriež visus minētos dārzeņus un sēnes, izvāra mīkstus.
  3. Veido frikadeles un ielaiž zupā, vāra, kamēr gatavas.
  4. Sakuļ olu dzeltenumus ar sāli un saldo krējumu
  5. Smalki sagriež pētersīļus un dilles,ieliek zupā, samazina uguni, lai nevārās.
  6. Pielej sakulto olu - krējuma masu un karsē līdz sabiezē. NEVĀRĪT!
  7. Zupu noliek malā uz 10 minūtēm, lai ievelkas. Ielej zupas terīnē un pārkaisa ar smalki sagrieztu baziliku. Pasniedzot pievieno svaigu čili.

    Lai labi garšo!
    Zupu noliek malā uz 10 minūtēm, lai ievelkas. Ielej zupas te...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas