Šikā krogū špikota mērce rīsiem no šampinjoniem, vistas fil. un cukini

3 1

Sastāvdaļas

  • Četrām porcijām
  • 30 gr eļļas vai 50 gr sviesta
  • 1 neliels sīpols (var nelikt, ja negrib)
  • 2 vas vistas filejas
  • 200 gr šampinjonu
  • 1 vidējs cukini
  • 200 - 300 gr saldā krējuma
  • Vistas garšvielas (tās kas oranžā krāsā)
  • Sāls un maltie melnie pipari
  • Ūdens

Pagatavošana

20 min.
  1. Vistas fileju sagriež gabaliņos, sēnes un sīpolus sagrieš kā jau priekš mērces, savukārt cukini pārgriež šķērsām uz pusēm un tad sagriež ~ 4 mm biezās šķēlītēs.
  2. Sakarsē pannu ar taukvielām un pirmos liek apcepties sīpolus(kāmēr vēl nav pavisam zeltaini, lai nesadeg cepot pārējās sastāvdaļas), tad klāt pie sīpoliem liek cepties šampinjonus un vistas gaļu kam pievieno vistas garšvielu(cep kamēr sacepās) un beigās pievieno cukini kuram ļauj pacepties tikai mazliet ~ 2 min.
  3. Tad pievieno saldo krējumu un mazliet ūdens(var nelikt, ja grib mērci biezu) un ļauj kādu minūtīti pavārīties uz vājas uguns,(cukini būs ļoti laba riekstaina garša) pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  4. Vislabāk garšo ar rīsiem, bet var ēst arī ar makaroniem (nespēju to iedomātires ar karupeļiem :D )
  5. Labu apetīti!

Komentāri

lvlama 2012. gada 12. maijs 22:16
Ātri, viegli, garšīgi! Gatavoju pirmo reizi, un tiešām izdevās! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni