Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Fried noodels (ceptas nudeles ar vistas gabaliniem)

2007. gada 16. jūnijs
Foto: Liga Trapera
Pagatavošana
45 min
1. Visas izejvielas, iznemot vistinu, kiplokus un sipolus var atrast viena stenda, kur pardodas sushi piederumi u.t.t. Maximas veikalos gan nav.
2. Sagriezham vistinu gabalos (ikshkja lieluma), izspiezham, jeb sasmalcinam kiplokus, bagatigi apslacam ar teryaki merciti. Jaapslaca ta bagatigi, bet ne lai peld :) Shkidrums noderes, kad galinju jauksim kopa ar nudelem. Samaisam un ledusskapi, lai iemarinejas uz 30min. (Pachuksteshu, ka jebkura marinade, ari shashlikam ir pietiekama ar 30 minutem. Protams, ja tur diennakti, tad tas savelkas kartigak). Kad laiks jau iet uz beigam, sagriezham sipolus, uzkarsejam kartigi pannu. Vislabak butu wok, bet var ari parasto, tikai tad ar augstajam malinjam. 2-3 ed.k. ella, pievienojam sipolus panna, chilli saldo merciti (tas ir labs sajaukums ar chilli pipariem kiplokiem un cukuru), pievienojam vistinu ar visu merci no ledusskapja. Sautejam sakuma uz lielas uguns, tad samazinam. Vistu nav velams parcepinat, sausa tad sanaks. Paraleli liekam tejkanna varities udeni, kad uzvaras, aplejam nudeles un paturam 3 minutes, nokasham un klat pie vistinas. citigi visu maisam un paaugstinam atkal temperaturu. Wok panna var labi nudeles gar malam ar lapstinu, lai drusku apcepas. Kad viss ir kartigi sajaucies un apcepies, liekam galda :) Atkal- nav dargi un kaut kas nedaudz citadaks ka kartupeli ar merciti :)
Uz augšu