Želeja arbūzā

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg arbūza mīkstuma bez sēklām
  • 700 g dažādu augļu un ogu (zemenes, ķirši, vīnogas, aprikozes u. c.)
  • 1 citrona sula
  • 1 kanēļa standziņa
  • 5 ēdamkarotes želantīna
  • 200 g cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Arbūzu pārgriež uz pusēm, mizu saglabājot veselu. No sēklām attīrītu mīkstumu sablenderē, kopā ar cukuru, citrona sulu un kanēļa standziņu uzvāra, ļauj padzist. Kanēļa standziņu no šķidruma izņem, pievieno uzbriedinātu želantīnu, atdzesē. Pamatīgi iztīrītā un izsausinātā mizā liek daļu augļu (sagrieztu gabaliņos) un ogu, pārlej ar nedaudz šķidruma, noliek aukstumā. Kad šķidrums jau sāk recēt, liek nākamo augļu un ogu kārtu, atkal pārlej ar šķidrumu un liek aukstumā. Tā atkārto līdz arbūza miza ir piepildīta. Tur ledusskapī vismaz 5 stundas. Saželējušu ar visu mizu sagriež šķēlēs. Labu apetīti! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti