Ananasu kūka (bez olām)

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 ½ glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējk. sodas
  • ½ tējk. sāls
  • 1 /3 glāzes eļļas*
  • 1 ēdk. ābolu etiķa
  • 1 bundža (550g) ananasu ripu vieglā sīrupā
  • ¼ glāzes brūnā cukura
  • Pāris saujas ķiršu bez kauliņiem

Pagatavošana

45 min.
  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180°C.
  2. Bļodā saujauc miltus, cukuru, sodu un sāli. Sulu no ananasu bundžas pārlej glāzē (vajadzētu būt ~¾ glāzes), pievieno ūdeni, lai sanāk pilna glāze. Ja izmanto anasus saldā sīrupā, iepriekšējā solī liek mazāk cukura.
  3. Atsevišķā bļodiņā sajauc eļļu, etiķi un sulu.
  4. Cepešpannā vai veidnē izkārto anasu ripiņas, centros saliek ķiršus, pārkaisa ar brūno cukuru.
  5. Miltos ātri iejauc glāzi sagatavotā šķidruma, labi samaisa, lai nav kunkuļu. Pārelj ananasu šķēlītēm.
  6. Cep 25-35 minūtes, līdz virsma ir zeltaini brūna. Pārbaida ar zobu bakstāmo vai sērkociņu. Atdzesē un izņem no veidnes.
  7. 8-12 porcijas.
  8. *Eļļas vietā var izmanotot arī ābolu biezeni, tā jūs ietaupīsiet līdz pat 580 kalorijām.

Komentāri

maris 2014. gada 6. decembris 19:21
mēs katru nedēļu taisīsim dažādas kūkas

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize