Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mērce sparģeļiem (artišokiem, brokoļiem, ziedu kāpostiem)

2007. gada 24. februāris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Katliņā izkausē sviestu, ieliek sasmalcinātus olu dzeltenumus, sasmalcinātu avokado mīkstumu un maisot izšķīdina viendabīgā masā, pievieno saldo krējumu un uz lēnas uguns, maisot, vāra līdz masas daudzums samazinājies uz pusi.
2. Pievieno kausēto sieru, sāli, cukuru, piparus, izmaisa un pavāra dažas minūtes, līdz mērce sasniedz bieza krējuma konsistenci. Pievieno baziliku, izmaisa, uzvāra.
3. Pasniedz karstu atsevišķā traukā, kurā mērcē vārītus (karstus) sparģeļus .
4. Var lietot aukstu sparģeļu (u.c) salātiem
Uz augšu