Sākums > Receptes > Salāti

Cepta tofu un ūdenskrešu salāti

2005. gada 7. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Recepte domāta 4 porcijām.
2. Sagriez tofu krusteniski 8 cm platās strēmelēs. Taisnstūra cepamtraukā sakārto strēmeles vienā kārtā. Pārlej tofu ar tamari mērci; apcep tofu un atstāj 15 minūtes ievilkties.
3. Blendera traukā vai bļodā ielej etiķi, pievieno ingveru, cukuru, sinepes un sāli. Uzliec vāku un sajauc blenderī. Kamēr produkti tiek maisīti, pielej 1/3 krūzes eļļas. Jauc blenderī vēl 15 sekundes.
4. Nosusini tofu, nolejot tamari mērci. Seklā šķīvī ieliec graudu pārslas un sezama sēklas. Uzmanīgi iemērc maisījumā tofu gabaliņus, lai apklātu ar to abas puses.
5. Lielā nelīpošā pannā, kurā ielietas 2 tējkarotes karstas eļļas, cep tofu 5 vai 6 minūtes vai kamēr tofu kļuvis kraukšķīgs un karsts. Uzmanīgi vienreiz apgriez tofu šķēles.
6. Lielā salātu bļodā saliec spinātus, ūdenskreses, sēnes, tomātus un sarkano sīpolu. Pārlej sagatavoto etiķi un samaisi.
7. Sadali 4 pusdienu šķīvjos. Ja vēlies, vari vēl uzkaisīt sezama sēklas.
Uz augšu