Pekānu rausis

5 1

Sastāvdaļas

  • 1.25 glāzes sijātu miltu
  • ½ tējkarote sāls
  • 1 /3 glāze AUKSTU cūkas tauku
  • ¼ glāze ledus ūdens
  • 1 glāze lobītu pekānu pusīšu
  • 450 grami gaiši brūna cukura
  • ¼ glāze nesijātu miltu
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ glāze piena
  • 1.5 tējkarotes šķidrās vaniļas
  • 3 olas
  • ½ glāze kausēta sviesta

Pagatavošana

75 min.
  1. Sakarsē plīti - 165 grādi.
  2. Sagatavo mīklu: Bļodā ieliec miltus un sāli, pievieno taukus un ar dakšiņu vai raušu mīcītāju kapā, līdz mikstūra līdzinās rupji maltiem graudiem. Uzsmidzini pa virsu ūdeni, vienu ēdamkaroti uzreiz, un ar dakšiņu jauc kopā līdz brīdim, kad mīkla turās kopā. Uz labi miltotas virsas izveido bumbu, un tad viegli, viegli to izrullē, lai tā būtu pāris centimetrus platāka par paredzēto pannu (te būs vajadzīga apmēram 23 cm radiusa metāla rauša panna). Apstrādā mīklu pēc iespējas mazāk, tad tā būs čauganāka. Ieklāj mīklu pannā un apcērp malas.
  3. Sakārto riekstus uz mīklas, kas ieklāta pannā.
  4. Sakul kopā cukuru, miltus, sāli, pakāpeniski pievienojot miltus un vaniļu. Pa vienai pievieno olas, labi sakul ar putojamo vai elektrisku kuļamo. Pakāpeniski pievieno kusēto svietu. Pārlej šo mikstūru riekstiem.
  5. Cep stundu un 15 minūtes, pildījums būs mazliet uzpūties, mīkla -- zeltaina. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, pirms pasniedz galdā.
  6. Rausis ir ĀRKĀRTĪGI trekns -- ar mazu gabaliņu pietiks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize