Žāvētu augļu gardums

3 1

Sastāvdaļas

  • Karameļu-šokolādes mērce
  • "skudru pūznis"
  • Pūdercukurs
  • Fizālis 8 gb
  • Mīklai: margarīns - 80 g
  • Cukurs - 2 tējk
  • Olas - 1gb
  • Skābs krējums - 1/3 glāze
  • Kviešu milti - 240 g
  • Rozīnes - 50 g
  • Žāvētas plūmes - 50 g
  • Pildījumam: kondensēts piens ar cukuru - 120 g
  • Vārīts kondensēts piens - 120 g
  • Sviests - puspaciņa
  • Cepti, samalti valrieksti - 25 g
  • Karameļu-šokolādes mērcei: piens - pusglāze
  • Kakao-neskvik pulveris - 50 g
  • Karamele - 80 g
  • Karamelei: cukurs - 40 g
  • Sviests - 10 g
  • Salds krējums - 40 g
  • Ūdens - 5 g

Pagatavošana

120 min.
  1. Mīklas pagatavošana.
  2. Margarīnu samaisa ar cukuru, pieliek olu, skābu krējumu un samaisa. Iesijā miltus un vēlreiz samaisa. Liek saldētavā un pasaldē ~2h mīklu sarīvē un panā pacep ~10min.
  3. Visus pildījuma produktus samaisa kopā.
  4. Sarīvētai mīklai pieliek rozīnes, kubiņos sagrieztas plūmes un samaisa.pieliek pildījumu
  5. Un labi samaisa. Liek apaļā formā pa 100g. Liek saldētavā , lai sastingst.
  6. Karamele.
  7. Ūdenī, nepārtraukti maisot izkausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Nedrīkst būt
  8. Cukura gabaliņi. Tad pieliek sviestu un labi samaisa kopā ar cukuru. Maisa kamēr iegūst viendabīgu
  9. Masu. Tad pielej pusi saldo krējumu un maisa līdz viss sajaucās. Pielej atlikušo krējumu, labi samaisa
  10. Un uzvāra. Tad kad pievienots saldais krējums un tas uzvārās, katls tūlīt jāņem nost no plīts.
  11. Mērce.
  12. Traukā liek visus produktus. Kārtīgi samaisa un un vāra, līdz iegūst viendabīgu masu.
  13. Noformējums.
  14. Vienā šķīvja pusē strīpiņās uzlej karameļu- šokolādes mērci. Kūkas gabaliņu liek šķīvja vidū, uzber pūdrcukuru. Rotā ar nomazgātu, nosusinātu fizāli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti