Diētiskā tomātu biezzupa 2

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • Pāris ķiploku daiviņas
  • 1 oranžā paprika
  • 2 bundžas sagrieztu tomātu savā sulā (vēlams, kuru sastāvā nav sāls)
  • ½ bundžiņa pupiņu (piem., turku pupas, lai gan der arī tadas, kur baltās ar sarkanajām kopā
  • 1 glāze dārzeņu buljona (vai karsta ūdens)
  • Baziliks (vislabāk svaigs!)
  • Malts muskatrieksts
  • Šķipsniņa sāls
  • Šķipsniņa kajēnas piparu

Pagatavošana

30 min.
  1. Smalki sagriež sīpolu, ķiploku, smalkās strēmelītes - papriku.
  2. Ielej katliņā olīveļļu, uzkarsē, pieber pipariņus un iepriekš minētos dārzeņus pasautē, līdz sīpoli iekļūst zeltainu nokrāsu.
  3. Kad dārzeņi pasautēti, katliņā ielej abu tomātu bundžu saturu, vēl kādas 10 min. visu uz mazas uguns vāra, pievienjot apm. ½ tējkaroti muskatriekstu, kajēnas piparus, baziliku.
  4. Pielej apmēram 1 glāzi dārzeņu buljona (vai ūdens). Vāra, līdz pirmajam burbulim.
  5. Pieber ½ bundžiņu pupiņu (šķidrumu no pupiņām, pirms liešanas katliņā, nolej nost). Un vāra vēl kādas 10 minūtes.
  6. Zupu ņem nost no uguns, sablenderē. pasniedz ar svagu bazilika lapiņu, nedaudz uzrīvē Parmas sieru, sagrauzdē maizīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas