Kārtainais ķirbju pīrāgs

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 500 g miltu
  • 0.25 l ūdens
  • Šķipsniņa sāls
  • Pildījumam
  • 1 kg ķirbja mīkstuma
  • 100 g sviesta vai margrīna
  • 250 g cukura
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 1 l piena
  • 6 olas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • Pūdercukurs apkaisīšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. No miltiem, ūdens un sāls šķipsniņas iejauc mīklu, sadal 8 daļās, izrullē 3-4mm biezas plāksnes un apsusina cepeškrāsnī uz visvājākās uguns.
  2. 50 g sviesta vai margarinā izkausē. Ķirbi sarīvē uz rupjāssakņu rīves, samaisa ar pusi cukura un karotē piena izšķīdinātu vaniļas cukuru, ber izkausētajā sviestā un sautē pakāpeniski pievienojot pienu. Mazliet piena atstāj uz beigām pirāga apslacīšanai. Kad ķirbis mīksts, to noņem un atdzesē. Olu dzeltenumus sakuļ ar otru pusi cukura un rīvēto citrona miziņu. Tad sajauc ar ķirbi. Beigās uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus.
  3. Ieziestā cepamformā liek mīklas plāksnes. Katru plāksni pārziež ar sviestu un pārklāj ar ķirbja pildījumu. Pašu augšējo sadursta ar dakšiņu un apslaka ar pienu. Cep vidējā temperatūrā zeltainu.
  4. Pasniedz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru.

Komentāri

Ilze 2010. gada 30. oktobris 18:27
Atvainojiet, bet šī recepte ir patiesībā nulles vērta. Pirmkārt, mīklas ir ļoti maz un ,sadalot 8 daļās un izrullējot, sanāk ~ 10 cm diametrā. Otrkārt, piekrītot meitene komentāram, masa iznāk šķidra kā piena/ķirbju zupa, rezultātā viss tek un peld u.tml. Treškārt, loģiski padomājot viss veidojums nemaz nevar sacepties, jo nav saistvielas masai- ķrbji, piens un olas...Mans pīrāgs cepas jau 30 minūtes lielā karstumā, bet diez vai izcepsies. Ļoti liela vilšanās...
meitene 2010. gada 6. februāris 18:04
tai ķirbja masai bija jābūt šķidrai? 1l piena uz 1kg ķirbja sanāca kā šķidra zupa. Tagad cepu, un neredzu kaut nelielu cerības stariņu, ka tur kaut kas varētu sastingt :(

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize