Sākums > Receptes > Konservējumi

Ķirbja džems ar kanēli

2006. gada 29. septembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
120 min
1. Ķirbi sagriež 4 daļās, izņem sēklas, liek cepeškrāsnī ar girezuma vietu uz augšu un cep, regulāri ar karoti izsmeļot izdalīto šķidrumu. Ķirbis ir gatavs, kad šķidrums vairāk neizdalās, bet miziņa izskatās apdegusi.
2. Izceptajam mīkstumam noņem mizu, liek katlā, pievieno vaniļu vai apelsīnu miziņu, cukuru un, regulāri maisot, vāra uz vājas uguns, kamēr cukurus izkusis, tad palielina uguni un vāra līdz marmelāde kļūst skaisti ornžbrūna un, izvelkot karoti cauri katlam, kļūst labi redzams karotes ceļš. Tad izņem vaniļas pāksti, pieber kanēli, izmaisa un tūlīt liek burkās un aizvāko.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu