Cepta maize ar āboliem

4 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 ēdamkarotes bezsāls sviesta
  • 2 glāzes mizotu, serdes izņemtu un šķēlītēs sagrieztu ābolu
  • ¾ glāzes kļavu sīrupa*
  • Mazliet muskatrieksta
  • 3 lielas olas
  • 2 glāzes vājpiena
  • 3 /8 glāzes cukuar
  • ¾ tējkarotes kanēļa
  • ¼ tējkarotes muskatriesta
  • 2.25 tējkarotes šķidras vaniļas**
  • 12 sķēles baltmaizes, vēlams -- dienu vecas***
  • * Kļavu sīrups atrodams labos pārtikas preču veikalos
  • ** Ja grūti atrast šķidro vaniļu, var lietot arī vaniļas pāksti
  • ** Te derēs tā saucamā tostermaize

Pagatavošana

15 min.
  1. Smagā pannā izkausē sviestu uz vidējas uguns. Pievieno ābolus un cep, līdz tie mazliet mīksti (2-3 min.)
  2. Pievieno sīrupu un muskatriekstu. Uzvāri, noņem no uguns.
  3. Sakul kopā olas, pienu, cukuru, kanēli, muskatriekstu un vaniļu.
  4. Ietauko lielu pannu ar sviestu un uzkarsē uz vidēji augstas uguns.
  5. Iemērc katru maizes šķēli olu mikstūrā. Liec uz pannas un cep abās pusēs, līdz zeltaina.
  6. Pasniedz ar āboliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis