Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes desa bez marmelādes

2006. gada 29. augusts
Foto: Depositphotos.com
Kāpēc bez marmelādes? Jo, manuprāt, marmelāde šokolādes desu padara nevajadzīgi salkanu sava pārmērīgā salduma dēļ. Šokolādes desai jābūt maigai un saldrūgtai - tādai, lai kūst uz mēles!
Pagatavošana
100 min
1. Sadrupina lielā, izturīgā bļodā cepumus. Pēc tam tos ar kartupeļu stampu sadrupina sīkāk.
2. Atsevišķā bļodā samaisa margarīnu ar cukuru un olām, kamēr cukurs ir vismaz daļēji izkusis.
3. Uzmanīgi (lai nepieput virtuve) pieber kakao, samaisa. Pielej ūdeni un maksimāli daudz izmaisa.
4. Kakao masu pielej cepumiem, ar rokām kārtīgi samaisa.
5. Iepilda maisiņos (der, piemēram, maizes iepakojuma maisiņi) vai arī ietin folijā.
Liek ledusskapī sastingt.
* Margarīnu personīgi es nekausēju, var lieliski samaisīt ar cukuru tāpat.
* Ūdens nepieciešams obligāti, lai cepumi nepadarītu desu sausu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu