Šokolādes desa bez marmelādes

3 1
Šokolādes desa bez marmelādes
Foto: Depositphotos.com
Kāpēc bez marmelādes? Jo, manuprāt, marmelāde šokolādes desu padara nevajadzīgi salkanu sava pārmērīgā salduma dēļ. Šokolādes desai jābūt maigai un saldrūgtai - tādai, lai kūst uz mēles!

Sastāvdaļas

  • Cepumi (parastie, selgveidīgie) - cik vien daudz vēlas
  • Kakao ("Mūsu marka" - katrā ziņā tāds bez saldinātāja) - pietiekoši daudz (dažiem patīk "melnāka" desa, dažiem ne tik)
  • 500 g margarīna(vēlams tāds, kas aukstumā ir paciets, bet ne sāļš)
  • 1 glāze/s cukurs - var vairāk vai mazāk - pēc vēlmēm
  • 0.5-1 glāze/s vārīta, auksta ūdens
  • 2 olas

Pagatavošana

100 min.
  1. Sadrupina lielā, izturīgā bļodā cepumus. Pēc tam tos ar kartupeļu stampu sadrupina sīkāk.
  2. Atsevišķā bļodā samaisa margarīnu ar cukuru un olām, kamēr cukurs ir vismaz daļēji izkusis. Uzmanīgi (lai nepieput virtuve) pieber kakao, samaisa. Pielej ūdeni un maksimāli daudz izmaisa.
  3. Kakao masu pielej cepumiem, ar rokām kārtīgi samaisa.
  4. Iepilda maisiņos (der, piemēram, maizes iepakojuma maisiņi) vai arī ietin folijā.
    Liek ledusskapī sastingt.
    * Margarīnu personīgi es nekausēju, var lieliski samaisīt ar cukuru tāpat.
    * Ūdens nepieciešams obligāti, lai cepumi nepadarītu desu sausu.

    Labu apetīti!
    Iepilda maisiņos (der, piemēram, maizes iepakojuma maisiņi)...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize