Gaļas soļanka

2005. gada 17. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Tiek uzskatīts, ka klasiskās soļankas recepte sevī ietver dažādas gaļas un desas, kā arī vārītas nieres. Secinājums vienkāršs – šī ir ļoti laba, klasiska un garšīga sātīgās zupas recepte, kura neiztikt arī bez skābētiem gurķiem un olīvām. Lai izdodas un labi garšo!
Pagatavošana
80 min
1. No liellopa gaļas un kauliem vāra buljonu. Vāra vismaz 45 min.
2. Sīpolus sagriež salmiņos un sviestā apcep, pievieno tomātu biezeni un sautē mīkstus.
3. Skābētus gurķus nomizo, atdala sēklas un sagriež šķērsām, plānās šķēlītēs. Verdošā buljonā liek gurķus, uzvāra, pievieno iepriekš apceptos sīpolus, garenos gabaliņos sagrieztos, vārītos gaļas produktus ( liellopa gaļu, šķiņķi, atsevišķi novārītas nieres, cīsiņus), olīvas, kaperus, piparus, lauru lapas, sāli un vāra 15 minūtes.
4. Pirms pasniegšanas soļankā liek skābu krējumu, pētersīļu zaļumus, citrona šķēlītes. Citrona šķēlītes, ja vēlas, var sakārtot trauciņā un galdā pasniegt atsevišķi, neliekot soļankā.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu