Latviskota kokosriekstu piena zupa ar vistu (tom kha gai)

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 porcijām
  • Lokalizēta tāpēc, ka sastāvdaļas aizvietotas ar Latvijā pieejamajām. Vienīgais, ko nevar aizvietot, ir citronzāle
  • 2 - 3 palielas vistas filejas (kam tīk vairāk gaļas, var likt vairāk)
  • 4 saujas sagrieztu šampinjonu
  • 1 - 2 bundžas kokosriekstu piena (var iztikt ar vienu)
  • 1 laims
  • Īkšķa lieluma gabals nomizota ingvera
  • 4 apmēram 10 cm gari citronzāles stiebra gabali
  • Zivju mērce Nam Pla
  • 4 tasītes vistas buljona
  • Sarkanais čilli (optional)

Pagatavošana

15 min.
  1. Vistas fileju sagriež mazos kumosos. Citronzāli sadauza ar gaļas āmuriņu, naža kātu vai paberž piestā. Ingveru sarīvē.
  2. Katlā uzkarsē buljonu un kokosriekstu pienu, kad uzmet burbuli, saber vistu, vāra uz lēnas uguns minūtes 5, piemet šampinjonus, citronzāli, ingveru un ierīvē 1 laima mizu, pavāra vēl 5 minūtes. Ja patīk asumiņš, ar visu kopā iemet veselu čilli, lai pie pasniegšanas var izmakšķerēt.
  3. Kad laiks beidzies, pēc garšas piespiež laima sulu un pievieno Nam Pla.
  4. Recepte nav akmenī kalta - citam pietiek ar vienu kokosriekstu piena budžu, citam patīk biezāka garša un vajag 2, cits grib vairāk ingvera, cits vēl ko. Gaumes lieta - galvenais, lai pašiem garšo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas