Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ingvers

Kulinārijā par ingveru sauc izžāvētu auga sakni, kuru izmanto kā aromātisku gršvielu. Parasti veikalā to var nopirkt veselu vai kaltētu un samaltu pulveri. Ingvera sastāvā ir ēteriskās eļļas, kas piedod asu, rūgtenu garšu un spēcīgu, citronam līdzīgu svaigu aromātu. Ingveru pievieno, vārot dažādas marinādes (ķirbjiem, bumbieriem, cukīni), cepot cepumus, gatavojot zupas, mērces, gaļu, zivis, dārzeņus. Ar ingveru uzlabo un dažādo garšu konfektēm, marmelādēm, mājas ievārījumiem. Austrumos ingvers ir neatņemama karija un čatnija sastāvdaļa. Tomēr pievienojot ingveru, nedrīkst pārdozēt, jo ēdiens var iegūt asu un rūgtu garšu. Ingvers izmanto arī dziedniecībā kā tonizējošu un antiseptisku līdzekli - kuņģa darbības uzlabošanai, pret reimatismu, aizdusu, depresiju. Ingvera saknes tēja palīdz pret saaukstēšanos.

Atpakaļ