Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Sāļais biskvīta veltnis

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 6 olu dzeltenumi
  • ½ tējk. sāls
  • 6 olu baltumi
  • 6 ēd.k. kviešu miltu
  • Taukvielas
  • Pildījums
  • 0.5 l sālītu sēņu
  • Sīpols
  • Sviests
  • Biezs krējums
  • Asās tomātu mērces
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar sāli, baltumus saputo stngrās putās, arī pieberot tikpat daudz sāls.
  2. Dzeltenumiem pieber miltus un saputotus baltumus.
  3. Pergamenta papīru vai foliju pārziež ar taukvielām, novieto uz plāts, uzlej mīklu 1 cm biezā kārtā un cep cepeškrāsnī gatavu.
  4. Vēl siltu biskvītu ar visu papīru satin veltnī.
  5. Kad atdziest, attin papīru noņem, biskvītu pārziež ar pildījumu un atkal satin.
  6. Sagriež gabaliņos un rotā ar sāļu krēmu.
  7. Pildījums:
  8. Sēnes applaucē, sasmalcina un kopā ar sīpolu apcep sviestā.
  9. Masai pievieno krējumu, ja vēlās arī nedaudz asās tomātu mērces.
  10. Pildījumam noder arī ķilavu sviests, desu pastēte, šprotu krēms.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas