Svētku klinģerisi

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 25 g raugs
  • ¼ l piens
  • 100 g sviests vai margarīns
  • 100 g cukurs
  • Naža gals sāls
  • 2 olas
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  • Pildījumam: 50 g rieksti
  • 50 g rozīnes
  • 50 g žāvētas aprikozes
  • 50 g marmelāde
  • Nedaudz sviesta

Pagatavošana

1 min.
  1. Pagatavo rauga mīklu bez ierauga.
  2. Žāvētās aprikozes un marmelādi sagriež.
  3. No uzrūgušas mīklas izveltnē taisnstūri, pārsmērē ar sviestu un uzliek pildījumu. Veido garu rulli un liek uz ietaukotas plāts kliņģera veidā. To pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 – 40 min. Tad pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar riekstiem, cep 190 °C 30 – 35 min.

Komentāri

Ziedite 2010. gada 2. decembris 18:52
Sanāca labs un gana gards!
Svētkos cepšu atkal.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi