Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepts lasis ķiploku mērcē un kartupelu biezeni

2006. gada 22. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļu biezenis: kartupeļus novāra sālsūdenī un sastampā. Pielej pienu un maisa (var arī blenderēt) līdz veidojas kartupeļu masa. Sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus un iejauc tos kartupeļu masā un apmaisa.
2. Uz pannas atlikušajam sviestam pievieno olīveļļu uz uzkarsē. Lasim pievieno sāli un svaigi maltus piparus, un pāris minūtes apcep uz pannas no abām pusēm. Tad lasi noņem no pannas, taču glabā to siltu.
3. Mērce: krējumam pievieno sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus un liek uz pannas. Mērcei var pievienot arī nedaudz spinātus un pacept vēl dažas sekundes
Uz augšu