Cepts lasis ķiploku mērcē un kartupelu biezeni

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi ½ kilograms
  • Piens 100 ml
  • Sviests 40 gr
  • Nelieli sīpoli 4 gab
  • Sasmalcinātas ķiploku daiviņas 2 gab
  • Olīveļļa 1 ēdamkarote
  • Laša filejas 4 gab., katra 120 gr
  • Krējums 200 ml
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļu biezenis: kartupeļus novāra sālsūdenī un sastampā. Pielej pienu un maisa (var arī blenderēt) līdz veidojas kartupeļu masa. Sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus un iejauc tos kartupeļu masā un apmaisa.
  2. Uz pannas atlikušajam sviestam pievieno olīveļļu uz uzkarsē. Lasim pievieno sāli un svaigi maltus piparus, un pāris minūtes apcep uz pannas no abām pusēm. Tad lasi noņem no pannas, taču glabā to siltu.
  3. Mērce: krējumam pievieno sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus un liek uz pannas. Mērcei var pievienot arī nedaudz spinātus un pacept vēl dažas sekundes

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi