Sākums > Receptes > Salāti

Svaigu dārzeņu ar mājas sieruiii

2006. gada 21. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Sakņu dārzeņus nomazgā, notīra, sarīvē uz dārzeņu rīves skaidiņās.
2. Sarīvētus melnos rutkus ieliek bļodiņā, pārkaisa ar cukuru, bļodiņai uzliek vāku, sakrata un atstāj uz 30 min. - tā var mazināt rutku sīvumu.
3. Paprikai izņem sēklotni un sagriež sloksnītēs vai gredzenos.
4. Mērci gatavo no krējuma vai no kāda cita skābpiena produkta, pievienojot sīki sakapātus ķiplokus, zaļumus, citrona sulu, medu, nedaudz sāls, ja vajadzīgs.
5. Burkānus sajauc ar mājas sieru un liek lēzenā salātu traukā gar malām.
6. Salātu trauka vidū liek ar mērci sajauktus rutkus, pētersīļus, seleriju.
7. Beigās uzliek papriku, kāļus un zaļumus.
Uz augšu