Maizes gredzens ar ķirbjiem

Sastāvdaļas

  • 400 g kviešu milti
  • 100 g kviešu klijas
  • 40 g rauga
  • 1 /5 l remdena piena
  • 2 ēdamk. cukura
  • ½ tējk. sāls
  • 40 g sviesta
  • 150 g sarīvēti ķirbji
  • 2 olas
  • Pārsmērēšanai: 1 olas dzeltenums
  • Pārkaisīšanai: 2–3 ēdamk. ķirbju sēklas

Pagatavošana

1 min.
  1. Bļodā iesijā miltus, vidū veido iedobi un tajā lej raugu, kas iepriekš izšķīdināts 5 ēdamkarotēs remdena piena.
  2. Sarīvētos ķirbjus kopā ar atlikušo pienu, saplucinātu sviestu olu, cukuru un sāli pievieno miltiem un samīca viendabīgā mīklā. Pēc tam liek 60 min. siltā vietā uzrūgt.
  3. Darba virsmu nedaudz apkaisa ar miltiem un veltnē no mīklas rulli apmēram 5 cm diametrā, no tā izveido gredzenu, kārtīgi kopā sastiprinot galus.
  4. Gredzenu liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota.
  5. Uzraudzē 20–25 minūtes.
  6. Gredzenu pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sēklām un tās viegli piespiež.
  7. Gredzenu liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā 25–30 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi