Sākums > Receptes > Deserti

Maizes gredzens ar ķirbjiem

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Bļodā iesijā miltus, vidū veido iedobi un tajā lej raugu, kas iepriekš izšķīdināts 5 ēdamkarotēs remdena piena.
2. Sarīvētos ķirbjus kopā ar atlikušo pienu, saplucinātu sviestu olu, cukuru un sāli pievieno miltiem un samīca viendabīgā mīklā. Pēc tam liek 60 min. siltā vietā uzrūgt.
3. Darba virsmu nedaudz apkaisa ar miltiem un veltnē no mīklas rulli apmēram 5 cm diametrā, no tā izveido gredzenu, kārtīgi kopā sastiprinot galus.
4. Gredzenu liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota.
5. Uzraudzē 20–25 minūtes.
6. Gredzenu pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sēklām un tās viegli piespiež.
7. Gredzenu liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā 25–30 minūtes.
Uz augšu