Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Melleņu( sasaldēts) pīrāgs

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklai vajadzīga 1 ola
  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta
  • Tējk. pūdercukura
  • Pildījumam—
  • 1.5 kg melleņu
  • 150 g kartupeļu cietes
  • 150 g pūdercukura
  • Vaniļas saldējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Pagatavošana:
  2. smilšu mīklai izkausē sviestu, pievieno miltus, olu, tējkaroti pūdercukura, samaisa. Masu plāni izrullē un liek dziļā apaļā formā. Cep 15 minūtes 160 °C karstā cepeškrāsnī.
  3. Mellenes samaisa ar pūdercukuru un kartupeļu cieti (ja ņem saldētas ogas, tās iepriekš atlaidina, šķidrumu nolej), klāj uz formā izceptās smilšu mīklas un liek vēlreiz cepties aptuveni 25 minūtes.
  4. Pīrāgu atdzesē. Vislabāk to pasniegt nākamajā dienā vai, ja tas cepts no rīta, vakarā, jo tad pīrāgs griežot nedrups. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas