Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Melleņu( sasaldēts) pīrāgs

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Pagatavošana:
2. smilšu mīklai izkausē sviestu, pievieno miltus, olu, tējkaroti pūdercukura, samaisa. Masu plāni izrullē un liek dziļā apaļā formā. Cep 15 minūtes 160 °C karstā cepeškrāsnī.
3. Mellenes samaisa ar pūdercukuru un kartupeļu cieti (ja ņem saldētas ogas, tās iepriekš atlaidina, šķidrumu nolej), klāj uz formā izceptās smilšu mīklas un liek vēlreiz cepties aptuveni 25 minūtes.
4. Pīrāgu atdzesē. Vislabāk to pasniegt nākamajā dienā vai, ja tas cepts no rīta, vakarā, jo tad pīrāgs griežot nedrups. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.
Uz augšu