Sēņu groziņi

Sastāvdaļas

  • 200 g gatavas sviesta mīklas
  • Apm. 400 g svaigu vai saldētu sēņu ( baravikas, gailenes vai šampinjonus)
  • ½ ēd.k. sviesta vai margarīna
  • ½ ēd.k. kviešu miltu
  • ½ tējk. sāls un piparu
  • 1 ēd.k. portvīna
  • 200 - 300 g saldā krējuma
  • 2 ēd.k. sasmalcinātu pētersīļu

Pagatavošana

40 min.
  1. Mīklu izveltnē un sadala 12X12 cm kvadrātos.
  2. Mīklas kvadrātus liek uz otrādi apgrieztām mīklas formītēm.
  3. Ar dakšiņu nedaudz sadursta.
  4. Mīklas groziņus cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 15 minūtes.
  5. Noskalo un notecina sēnes.
  6. Nedaudz apcep katliņā sakarsētās taukvielās.
  7. Uzsijā miltus un samaisa. Pievieno garšvielas, portvīnu un saldo krējumu.
  8. Pildījumu vāra 3-5 minūtes.
  9. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus.
  10. Mīklas groziņus izņem no formītēm un pilda ar sēņu maisījumu.
  11. Rotā ar pētersīļu zaļumiem.

Komentāri

Cukers 2012. gada 22. februāris 13:30
Labs. Un labu un diezgan lētu portvīnu pirku te www.viavino.lv

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi