Sēņu groziņi

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Mīklu izveltnē un sadala 12X12 cm kvadrātos.
2. Mīklas kvadrātus liek uz otrādi apgrieztām mīklas formītēm.
3. Ar dakšiņu nedaudz sadursta.
4. Mīklas groziņus cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 15 minūtes.
5. Noskalo un notecina sēnes.
6. Nedaudz apcep katliņā sakarsētās taukvielās.
7. Uzsijā miltus un samaisa. Pievieno garšvielas, portvīnu un saldo krējumu.
8. Pildījumu vāra 3-5 minūtes.
9. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus.
10. Mīklas groziņus izņem no formītēm un pilda ar sēņu maisījumu.
11. Rotā ar pētersīļu zaļumiem.
Uz augšu