Vīnes torte

2006. gada 18. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mīklai sviestu saputo ar cukuru.
2. Pakāpeniski pievieno pa vienai olai.
3. Beigās iejauc kopā ar sodu izsijātus miltus.
4. Cep 3 ripas, mīklu ziežot uz papīra 1 cm biezumā.
5. Krēmam cukuru saputo ar olu, pievieno skābu krējumu un kartupeļu miltus.
6. Sildot masu ūdens peldē, maisa, kamēr tā sabiezē.
7. Atdzesē.
8. Augļu sagatavošana.
9. Apelsīnus notīra un sadala daiviņās.
10. Ābolus pēc griešanas nedaudz vāra cukura sīrupā.
11. Želeja.
12. Želantīnu uzbriedina, tad pievieno sulai, kura uzvārīta kopā ar cukuru.
13. Neuzvārot maisa, kamēr želantīns izšķīdis.
14. Šķīdumu izkāš un liek dzesēties.
15. Tortei starp 1. un 2. kārtu liek augļu masu, starp 2. un 3. kārtu - krēmu.
16. Virsu un malas noziež ar krēmu.
17. Malas apkaisa ar atgriezumu drumstalām, bet visu augšu noklāj ar augļu šķēlītēm.
18. Kad želeja ir uz recēšanas robežas, ar to pārlej vai pārziež virsu.
Uz augšu