Pīles kāja

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Četras pīles kājas ieberž ar četrām ēdamkarotēm sāls un divām ēdamkarotēm cukura, četrām samaltām lauru lapām un timiāna lapiņām. Ierīvētās pīles kājas tiek ietītas plēvē un turētas ledusskapī 24 stundas, lai ievelkas. Pēc tam sāls maisījums tiek noberzts nost no kājām ar papīra dvieli. Nedrīkst mazgāt, jo tad viss efekts pārvērtīsies defektā.
2. - Pīles kājas ieliek traukā, ko mēdz dēvēt par pīli, ieliek divas ķiploka daivas, uzlej zoss vai pīles taukus tik daudz, lai kājas ir pilnībā apsegtas, un uz mazas uguns vāra vai ieliek 90 grādu karstā cepeškrāsnī. Maigi, maigi vāra pusotras līdz divas stundas jeb līdz brīdim, kad jūt, ka gaļa kritīs nost no kauliņa. Cepot zemā temperatūrā, gaļas šķiedras kļūst mīkstas un nesaraujas - gaļa kļūst maigi mīksta un nekļūst sausa.
3. - Kad pīle gatava, atstāj, lai atdziest.
4. - Ja plānots ēdienu uzglabāt, izņem pīles kājas ārā, ieliek tīrā māla traukā vai stikla burkā un pārlej ar taukiem, lai pīle būtu apsegta.
5. - Šādā veidā zoss ledusskapī glabāsies vismaz trīs mēnešus.
6. - Lai pasniegtu confit, pīles kājām var uzsmērēt ēdamkaroti medus un cept cepeškrāsnī 180 grādu karstumā, kamēr kājas kļuvušas zeltaini brūnas.
Uz augšu