Kartupeļu veltnis

Sastāvdaļas

  • 0.5 l vārītu, saspiestu kartupeļu masas
  • 1 ēd.k. miltu
  • 2 olu dzeltenumus
  • Sāls
  • Pipari
  • Pētersīļu zaļumi
  • Pildījums
  • Izmantot desiņas sarīvēta siera, cieti vārītas olas, taukvielā saceptus sīpolus
  • Šķiņķi, maltas zivis ( žāvētas vai sālītas), zaļumus
  • Olas
  • Krējums

Pagatavošana

1 min.
  1. Karstai, saspiestai kartupeļu masai pievieno garšvielas, sīki sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, olu dzeltenumus un miltus.
  2. viegli samaisa , bet nemīca.
  3. Uz samitrinātas drānas izklāj sagatavoto kartupeļu masu slānī apmēram pirksta biezumā.
  4. Tad uzliek pildījumu un, paceļot drānas malas, satin veltni.
  5. Ar drānas palīdzību pārceļ uz ietaukotās pannas vai plāts un noliek ar" šuvi" un leju.
  6. Veltņa virsmu sadursta ar dakšiņu un pārziež ar olas un krējuma maisījumu.
  7. Cep sakarsētā krāsnī, kamēr virsma kļūst skaisti dzeltena.
  8. Pildījumu var paši izdomāt kādu vēlās...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi