Kartupeļu veltnis

2006. gada 15. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Karstai, saspiestai kartupeļu masai pievieno garšvielas, sīki sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, olu dzeltenumus un miltus.
2. viegli samaisa , bet nemīca.
3. Uz samitrinātas drānas izklāj sagatavoto kartupeļu masu slānī apmēram pirksta biezumā.
4. Tad uzliek pildījumu un, paceļot drānas malas, satin veltni.
5. Ar drānas palīdzību pārceļ uz ietaukotās pannas vai plāts un noliek ar" šuvi" un leju.
6. Veltņa virsmu sadursta ar dakšiņu un pārziež ar olas un krējuma maisījumu.
7. Cep sakarsētā krāsnī, kamēr virsma kļūst skaisti dzeltena.
8. Pildījumu var paši izdomāt kādu vēlās...
Uz augšu