Banānu suflē

Sastāvdaļas

  • 4 banāni, negatavi
  • 80 g sviesta
  • 3 ēd.k. cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 4 ēd.k. aprikožu džema
  • 1 sakults olas dzeltenums
  • Ietīšanai saldēta kārtainā mīkla bez rauga

Pagatavošana

1 min.
  1. Puto olas. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C. Olu baltumus un cukuru ar rokas putotāju saputo stingrās putās — olas baltums nedrīkst pilēt. Nomizo 3 banānus un saspied tos ar dakšiņu vai samal ar jaucēju. Iemaisi saputotajos olu baltumos.
  2. Cep suflē. Mazas ugunsdrošas veidnes (piemēram, franču stikla krūzītes) iezied ar sviestu un izkaisi ar cukuru. Vienu banānu sagriez ripiņās un izliec ar tām veidnes. Saputoto masu liec formās, pārkaisi ar pūdercukuru un cep 10 minūtes. Cepšanas laikā nevirini krāsns durvis, lai suflē nenoplok. To pasniedz karstu un ātri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi