Ābolu siļķe

2006. gada 10. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Siļķi nomērcē, notīra,
2. atbrīvo no asakām un kopā ar cepeti, apvārītu ābolu un eļļā apceptu sīpolu maļ vairākas reizes caur gaļas mašīnu.
3. Iegūtajai masai pievieno skābo krējumu un smalkos piparus, pamatīgi apstrādā un kārto siļķu traukā.
4. Mērcei paredzēto olu novāra, izņem dzeltenumu, izberž caur sietiņu un pamatīgi sajauc ar skābo krējumu.
5. Pievieno sasmalcinātu olu baltumu.
6. Šo mērci pārlej sakārtotajai siļķu masai, ja grib, pieliek siļķes galvu un asti, pārkaisa ar sasmalcinātiem diļļu zaļumiem.
7. Lieliski garšo ar sviestmaizi.
Uz augšu