Ābolu siļķe

Sastāvdaļas

  • 1 prāva siļķe
  • 100 g auksta cepeša
  • 1 neliels ābols
  • 1 ēd.k. skāba krējuma
  • Pipari pēc garšas
  • Puse sīpola
  • 1 ēd.k. augu eļļas
  • Mērcei
  • 1 ola
  • 50 g sk'ba krējuma
  • Sāls
  • Sinepes
  • Etiķis
  • Dilles

Pagatavošana

1 min.
  1. Siļķi nomērcē, notīra,
  2. atbrīvo no asakām un kopā ar cepeti, apvārītu ābolu un eļļā apceptu sīpolu maļ vairākas reizes caur gaļas mašīnu.
  3. Iegūtajai masai pievieno skābo krējumu un smalkos piparus, pamatīgi apstrādā un kārto siļķu traukā.
  4. Mērcei paredzēto olu novāra, izņem dzeltenumu, izberž caur sietiņu un pamatīgi sajauc ar skābo krējumu.
  5. Pievieno sasmalcinātu olu baltumu.
  6. Šo mērci pārlej sakārtotajai siļķu masai, ja grib, pieliek siļķes galvu un asti, pārkaisa ar sasmalcinātiem diļļu zaļumiem.
  7. Lieliski garšo ar sviestmaizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi