Lazanja ar gaļu

Sastāvdaļas

  • 12 lazanjas plāksnes
  • 400 g maltās gaļas(labāk lielolpa)
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ½ selerijas saknes
  • 1 burkāns
  • 4 ēdamkarotes tomātu mērces(var arī vairāk)
  • Saišķītis zaļumu
  • 150 g siera
  • 1 ola
  • 200 g saldā krējuma
  • Sāls, pipari, muskatrieksts, timiāns, raudene vai citi garšaugi pēc patikas, eļļa cepšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Eļļā apcep sagrieztus sīpolus,seleriju, burkānu, ķiploku, pievieno malto gaļu un garšaugus, maisot apcep un apmēram 10 minūtes sautē. Liek klāt tomātu mērci, vēl nedaudz pasautē un pēc garšas pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli, piparus un muskatriekstu.
  2. Sakultai olai pievieno saldo krējumu un 100 gramus sarīvēta siera.
  3. Ietaukotā veidnē ieklāj četras vārītas lazanjas plāksnes, virsū uzklāj maltas gaļas maisījumu, pārlej ar 1/3 siera mērces, virsū atkal klāj lazanju, tad gaļu un siera mērci. Virsū uzklāj lazanjas plāksnes un kārtu gaļas, pārlej ar mērci un pārkaisa ar 50 gramiem sarīvēta siera. Pārkaisa muskatriekstus, cep 200 grādu temperatūrā 30-40 minūtes.

Komentāri

zane 2016. gada 29. maijs 08:30
Man liekas ka garšīgāk sanāk bez selerija saknes un burkāna. Liktu visas piecas zvaigznes ja nebūtu šo sastāvdaļu.
Ieva 2010. gada 11. novembris 18:02
IZMAKSAS +/- 6 LS. un es abām mērcēm izlietoju 2x vairāk sastāvdaļu, lai sātīgāk, bet neizmantoju nekādas selerijas vai muskatriekstus. Pietiek ar parastajām latvieša garšvielām.
Jānis 2009. gada 15. oktobris 21:53
Super! Sanāca labāk nekā gaidīju. Ņam, ņam. Paldies par recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi