Sākums > Receptes > Deserti

Kārtainā želeja

2006. gada 4. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Visām želejām želantīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
2. peinu ar cukuru un vanilīnu uzvāra, riekstu kodolus apgrauzdē, sasmalcina, pievieno šķidrumam.
3. ūdenī, sulu un cukuru uzvāra.
4. svaigus augļus nomazgā, sagriež šķēlītēs, cukura sīrupā apvāra.
5. Visiem želeju šķidrumiem pielej izšķīdinātu želantīnu.
6. Želeju gatavo formās vai stikla glāzēs.
7. Vispirms ierecina krāsaino želejas šķidrumu.
8. Kad kārtas sarecējušas, veido pēc vēlēšanas nākamās kārtas.
9. Virsū saliek augļu šķēlītes, veido rakstu un uzlej atlikušo želeju.
10. Rotā ar putukrējumu.
Uz augšu