Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ghī (kausēts sviests)

2006. gada 7. aprīlis
Foto: Elīna
Pagatavošana
60 min
1. Pirmkārt, gatavošanas ilgumu nenorādīju, jo tas ir atkarīgs no sviesta daudzuma. Ja kausē 1 kg, tad nepieciešamais laiks ir 60 minūtes, ja 2,5 kg, tad 3 stundas, bet ja 5 kg, tad 5 stundas.
2. Gatavošana: Ielieciet sviestu katlā un kausējiet to uz nelielas uguns. Kad sviesta virspusē parādās putas, uguni vajadzētu samazināt līdz minimumam un turpināt vārīt. Laiku pa laikam nosmalstiet piena daļas, kuras parādās virspusē. Jāraugās, lai uguns ir ļoti maza, jo ja tā ir pārāk liela, tad Ghī kļūst pārāk tumšs un tam nav laba garša.
3. Parezi pagatavotam Ghī ir jābūt dzidram un caurspīdīgam.
4. Pēc tam, kad nepieciešamais laiks ir pagājis, Ghī sapilda traukos un atdzesē bez vāka.
5. Ja Ghī ir pareizi un vajadzīgo laiku karsēts, tas iegūst patīkamu riekstu aromātu un tajā gatavotais ēdiens ir ļoti gards.
Uz augšu