Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Čapātī (indiešu maize)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g kviešu miltu
  • 150 ml ūdens
  • ½ tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes kausēta sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Bļodā sajauciet miltus un sāli. Lēnām pielejiet klāt ūdeni, nepārtraukti maisiet. Tad iegūto mīklu mīciet 6-8 minūtes, līdz tā ir stingra. Apslakiet mīklas pikuci ar ūdeni, pārklājiet ar tītu drānu un atstājiet to "atpūsties" uz 30 minūtēm (līdz 2 stundām).
  2. Kad mīkla ir pastāvējusi, lieciet smagu čuguna pannu uz uguns. Ar mitrām rokām samīciet mīklu un sadaliet to 15 vienādās bumbiņās. Apviļājiet bumbiņas miltos un tad katru no tām izveltnējiet - aptuveni 14 cm diametrā.
  3. Viegli notrausiet miltus no čapatī un lieciet to uz sakarsētas pannas. Kad uz tās sāk parādīties mazi, balti burbulīši un maliņas sāk celties, apgrieziet to otrādi. Cepiet, kamēr čapatī pārklājas ar pūslīšiem. Tad paceliet čāpatī un turiet (ar stangām) dažas sekundes virs atklātas liesmas, līdz tas piepūšas. Čpātī ir jābūt pilnīgi izceptam un sausam, pārklātam ar brūniem plankumiņiem. Kad čāpatī ir gatavs, noziediet vienu pusi ar kausētu sviestu

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķu rullīši ar krēmsieru

Gurķu rullīši ar krēmsieru

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas