Pildīti sarkanie saldie pipari

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 burciņa grillēta spicie saldie sarkanie pipari bez mizas savā sulā (spāņiem ir vislabakie)
  • Apm. ½ kg kartupeļi
  • .3 šalotes
  • 1 ola
  • Olīveļļa
  • .3 daiviņas ķiploks
  • Sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus nomizo, vāra.
  2. Šalotes (vai citus sīpolus) smalki sagriež un leni cep nesadedzinot.
  3. Kartupeļus nokāš, sastampā putrā, pievieno sīpolus, sāli, piparus. Ļauj nedaudz atdzist. Iemaisa olu.
  4. Ieslēdz cepeškrāsni 200°C.
  5. Nelielā karstumizturīgā traukā ielej nedaudz olīveļļu.
  6. Piparus pilda ar kartupeļu masu (piem. plastmasas maisiņā iepildi kartupeļu masu, maisņam nogriez stūri, pildījumu iespied piparos). Piparus liek traukā ar eļļu. Ķiploku notīra, sagriež plānās šķēlītēs, iekaisa eļļā. Olīveļļu papildina, līdz pipari līdz pusei eļļā.
  7. Cep cepeškrāsnī, kamēr kartupeļu pildījums ir apcepies.
  8. Servē kā piedevu vai uzkodu bez eļļas.
  9. Eļļu pēctam caur sietiņu nokāš un izmanto cepšanai vai salātiem - ļoti aromatiska.
  10. Variants: kartupeļiem pievieno vēl šķiņķi vai speķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas