Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas rullīši ar aknu pildījumu

2005. gada 1. novembris
Foto: Anita Akmentiņa
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu sagriež vidēji lielās ,1 cm biezās šķēlēs
2. un pamatīgi izklopē.
3. Aknu atplēvo , sagriež apmērām 2 cm biezos stienīšos un sviestā ātri apcepina, tikai tā, lai apbrūnē.
4. Apcepto aknu ietin izklopētajās gaļas šķēlēs, sānos nostiprinot ar speciālajiem metāla vai koka irbulīšiem. Rullīšiem galus atstāj vaļā.
5. Pēc tam rullīšus sviestā no visām pusēm apcep brūnus,apkaisa ar sāli un uzlejot nedaudz ūdeni,liek katliņā sutināties.Protams pieliek vēl sīpolu, apaļos piparus un lauru lapu. Sāli vēl var pieregulēt sautēšanas beigās.
6. Rullīši nebūs jāsautē ilgi ,jo gaļa būs pamatīgi izklopēta .
7. Ar ko pasniegt, tas katras saimnieces ziņā.
8. Sautējamais šķidrums ,uztumējot ar miltiem,būs laba mērcīte.
Uz augšu