Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Melleņu kriminālpīrāgs

2005. gada 13. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Miltus izsijā traukā, vidū izveido bedrīti.
2. Tajā ievieto olu dzeltenumus, cukuru, sāli un sviestu, kas sagriezts mazos gabaliņos.
3. Visu samaisa,līdz izveidojās tvirta masa.
4. Ja jūt, ka mīkla ir par smagu, pielej ūdeni.
5. Mīklu saveļ bumbā, ietin folijā, liek uz 1 stundu ledusskapī "nobriest".
6. Pēc tam mīklu sadala 1/3 un 2/3.
7. No 2/3 mīklas izveltnē apli, ieklāj formā ar noņemamām malām, uzloka maliņas.
8. 1/3 izveltnē plānā 0,5 cm biezumā un sagriež 1 cm platās strēmelēs.
9. Salasiet mellenes!
10. Olas baltumu ar cukuru un sāli saputo stingrās putās.
11. Iejauc miltus, pievieno citrona sulu, iecilā salasītās mellenes.
12. Pildījumu liek uz mīklas, pārklāj ar mīklas strēmelēm, veidojot režģi.
13. Pīrāgu aplaista ar pienu, uzliekot sviesta piciņas.
14. Liek cepties sasildītā krāsnī, 200 C - 40 minūtes.
15. Kamēr pīrāgs kļuvis zeltaini brūns.
16. Atdzesē un tad izņem no formas.
Uz augšu