La

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze majonēzes
  • 3 franču (¡alotes) sīpolu, smalki sakapāti
  • 1 ēdamkarote smalki kapāta pētersīļa
  • ¼ glāze smalki kapātu skābēto gurķu
  • 2 ēdamkarotes keiperu (capers), ja lieli, tad sakapāti
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • ½ tējakrote cukura
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 2 krāsnī cepti un atdzesēti kartupeļi
  • ¾ glāzes salmiņos sagrieztu sīpolu
  • ¾ glāzes salmiņos sagriezta selerijas kāta
  • 3 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote Vorčester¡īras (Worcestershire) mērces
  • ½ tējkarote kaltēta timiāna
  • 2 ēdamkarotes keiperu (capers), ja tie ir lieli, tad sakapātus
  • 2 glāzes sasmalcinātas ceptas vai vārītas la¡a filejas
  • Milti
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • Olīveļļa
  • Piezīme: Keiperus pērk burciņās, labos veikalos tie ir atrodami, iespējams netālu no skābētajiem gurķiem

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms pagatavo tartāra mērci -- visas pirmajā grupā eso¡ās sastāvdaļas (no majonzes līdz sarkanvīna etiķim) labi sajauc kopā un vismaz divas stundas atdzesē. Ja mērce ¡ķiet pārāk bieza, pievieno vēl etiķi.
  2. Tad gatavo la¡a kūciņas:
  3. Ja no vakardienas vakariņām paliku¡i pāri cepti kartupeļi, tad lieliski. Ja nē, tad divus lielus kartupeļus ierīvē ar eļļu, sadursti tos visās pusēs ar dak¡iņu (tā ātrāk cepsies) un cep ļoti karstā krāsnī 45-60 minūtes, līdz tie ir mīksti. Ļauj tiem pilnībā atdzist.
  4. Ja uz rokas ir jau gatava la¡a fileja, tad lieliski, ja nē, tad fileju vāri baltvīna un ūdens sajaukumā uz ļoti lēnas uguns, līdz tā ir gatava.
  5. Nomizo kartupeļus un sarīvē tos.
  6. Sagrieztos sīpolus un seleriju 2 minūtes vāri ūdenī. Pievieno tos kartupeļiem.
  7. Mazā bļodiņā samaisi majonēzi, olu, Vorčester¡īras mērci, timiānu, keiperus un sāli/piparus pēc gar¡as. Pievieno ¡o mikstūru sīpoliem un kartupeļiem un kārtīgi izmaisi.
  8. Sasmalcini lasi un pievieno to mikstūrai, viegli samaisi.
  9. Lielā pannā uz vidēji augstas uguns uzsildi sviestu un olīveļļu līdz tā ir karsta.
  10. No la¡a mikstūras izveido kūciņas (apmēram 1/3 glāze mikstūras katrā kūciņā). Panē tās miltos un cep sviestā/eļļa, katru pusi apmēram 3 minūtes, līdz tās ir zeltainas. Nosusini uz virtuves dvieļiem un pasniedz ar citronu un tartāra mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni