Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Mājās gatavota majonēze

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 olas dzeltenums
  • 2.25 tējkarotes etiķa
  • 1 tējkarote ūdens
  • ¼ tējk. + 1/8 tējk. sāls
  • ¼ tējk. + 1/8 tējk. cukura
  • ¼ tējk. citrona sulas
  • 1 glāze eļļas (vēlams sojaspupu, bet ja ne, tad rap¡a eļļas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Veikalā pērkamā majonēze ir gar¡īga, bet mājās gatavota -- vēl tik daudz gar¡īgāka. Būs vajadzīgs putojamais ("whisk")
  2. 15 sekundes puto olas dzeltenumu.
  3. Bļodā ielej etiķi, ūdeni, sāli, cukuru un citrona sulu, maisi, līdz sāls un cukurs izkusu¡i.
  4. Pievieno vienu pusi ¡ī ¡ķidruma olas dzeltenumam un 15 sekundes puto.
  5. Pievieno eļļu ĻOTI LĒNĀM -- sākumā pa pilienam, pa pilienam, visu laiku puto. Kad būs izmantota apmēram puse eļļas, majonēze būs ļoti bieza.
  6. Pievieno pārējo etiķa mikstūru un kul. Turpini pievienot eļļu, nu jau nepārtrauktā straumītē, kul, kul, kul. Majonēze būs bieza un mazliet iedzeltena.
  7. Ieliec majonēzi burkā, uzliec tai vāku, un atstāj uz letes 8-10 stundas, lai etiķis un citrona sula varētu nogalināt baktērijas, ja tādas būtum olas dzeltenumā.
  8. Ledusskapī majonēze glabāsies divas nedēļas.
  9. Piezīme: Visu to pa¡u var darīt arī virtuves kombainā, to ieslēdzot un citādi rīkojoties tāpat, eļļu pievienojot vispirms ļoti lēnām, tad ātrāk.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas