Krēmīgā dārzeņu zupa ar kariju

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamk. augu eļļas
  • 2 ēdamk. karija pulvera
  • Šķipsiņa kanēļa, malts muskatrieksts, kurkuma un ingvera pulveris
  • 3 šķēlītēs sakriesti burkāni
  • 2 sakapāti sīpoli
  • 2 sakapātas ķiploka daiviņas
  • 4 sīkos gabaliņos sagriesti kartupeļi
  • 2 ( nelieli) sīkos gabaliņos sagriesti cukini
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 325 g konservētu (nokāstu) mazo balto pupiņu
  • 200 g konservētu ( nokāstu) lielo tumšsarkano pupiņu
  • 200 ml svaiga skābā krējuma
  • Sāls
  • 2 tējk. sakapātu pētersīļu rotājumam

Pagatavošana

20 min.
  1. Lielā katlā ielej eļļu. Ieber kanēli, malto muskatriekstu, kurkumu, ingvera pulveri, 1min cep.
  2. Tad pievieno burkānus, sīpolus, ķiploku, kartupeļus, cukini. Kārtīgi samaisa, lai dārzeņi pārklātos ar eļļu, un cep vēl 5 minūtes.
  3. Pielej buljonu un uzvāra. Nogriež mazāku liesmu un vāra aptuveni 20 min, līdz dārzeņi mīksti.
  4. Pieliek baltās un sarkanās pupiņas, samaisa, vāra vēl apm.5minūtes.
  5. Noņem katlu no uguns, iemaisa krējumu. Pēc garšas pieber sāli un piparus un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.
  6. Otrs Variants.
  7. Visu dara tāpat tikai zupu sablenderē.

Komentāri

Ieva 2010. gada 2. marts 21:09
garšīga zupa kariju cienītājiem

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas