Lielais cepums

2005. gada 24. augusts
Foto: Agnese Vistiņa
Pagatavošana
1 min
1. Ieliek katliņā krējumu (ja grib lielāku cepumu tad var likt vairāk kā 6 ēd k), pievieno miltus,cukuru un olas dzeltenumu(kuru pirms tam esi atdalījis no baltuma).To visu samaisa un liek uz lēnas uguns vārīties.(Vāra kādas3-5min, precīzi neatceros)Pa to laiku saputo olas baltumu.Bet pieskata krējumu lai nepiedeg.Tad kad uzvārījies, ņem nost un iecilā tajā saputoto olas baltumu.Gaida lai atdziest(es ielieku saldētavā uz dažām min)
2. Tad paņem trauku,(sķīvi ko var likt mikroviļņu krāsnī)ieziež to ar sviestu vai margarīnu un liek tur virsū vienmērīgi krējuma masu (masai nav jābūt biezai)Tad liek mikroviļņu krāsnī uz kādām 7-10 min tā lai nepiedeg. Un gatavs!
3. Var ēst gan siltu gan atdzisušu, bet labāk tomēr siltu!
Uz augšu