Cietās piparkūkas

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 75 g cukura
  • 100 g sīrupa
  • 100 g sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 350 g kviešu miltu
  • Tējk. cepamā pulvera
  • Rīvēta apelsīna miziņa
  • Tējk. kardamona
  • Tējk. sarīvēta ingvera saknes
  • Šķipsna koriandra
  • Šķipsna kanēļa šķipsniņa muskatrieksta

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņā savieno sviestu, sīrupu, pusi cukura un maisot uzvāra.
  2. Verdošā masā iekuļ pusi miltu un sasmalcinātas sajauktas garšvielas, tad mīklu kuļ, līdz tā atlec no katla malām. Mīklu atdzesē.
  3. Palikušo cukuru apbrūnina uz pannas un kopā ar olu dzeltenumu pievieno mīklai. Piesijā un iemīca palikušos miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri.
  4. Mīklu rūpīgi mīca, līdz tā kļūst vienmērīgi gluda un cieta.
  5. Piparkūku mīklu iztur vismaz diennakti ledusskapī. Mīklu plāni izrullē, ar formiņām izspiež zvaigznītes un cep 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti