-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Cietās piparkūkas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
75 g cukura
-
100 g sīrupa
-
100 g sviesta
-
1 olas dzeltenums
-
350 g kviešu miltu
-
Tējk. cepamā pulvera
-
Rīvēta apelsīna miziņa
-
Tējk. kardamona
-
Tējk. sarīvēta ingvera saknes
-
Šķipsna koriandra
-
Šķipsna kanēļa šķipsniņa muskatrieksta
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Katliņā savieno sviestu, sīrupu, pusi cukura un maisot uzvāra.
-
Verdošā masā iekuļ pusi miltu un sasmalcinātas sajauktas garšvielas, tad mīklu kuļ, līdz tā atlec no katla malām. Mīklu atdzesē.
-
Palikušo cukuru apbrūnina uz pannas un kopā ar olu dzeltenumu pievieno mīklai. Piesijā un iemīca palikušos miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri.
-
Mīklu rūpīgi mīca, līdz tā kļūst vienmērīgi gluda un cieta.
-
Piparkūku mīklu iztur vismaz diennakti ledusskapī. Mīklu plāni izrullē, ar formiņām izspiež zvaigznītes un cep 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs