Kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
  • Žāvēts speķis
  • Siers
  • Eļļa
  • Garšvielas

Pagatavošana

45 min.
  1. Kartupeļus notīra un sagriež plānās šķēlītēs, bet neaizgriež līdz galam. Šķēlītēm jāturas kopā. Liek pannā - eļļā. Uzber sāli, piparus un uz katra kartupeļa uzliek žāvēta speķa šķēlīti. Virsū uzber sarīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī.

Komentāri

Barba 2010. gada 9. marts 21:21
Paldies par recepti. Tikai:
1) nav pievienots, cik grādos un cik ilgi jācep
2) šādā veidā sagriezti kartupeļi neizcepas (jebkurā temperatūrā, ja uzreiz cep arī speķa šķēles, tās ar visu sieru sadeg, bet kartupeļi vidū joprojām ir jēli)

Mans ieteikums:
1) katru kartupeļi ar visu speķi ietīt folijā
2) sieru uzrīvēt pie pašām beigām
3) cept 160 grādos, kamēr kartupeļi mīksti

Recepte ir nepilnīga un aplama. Atvainojos par skarbumu, bet, sekojot receptē norādītajam, mana ģimene vakariņas ēda 2,5 stundas vēlāk kā bija plānots, jo vajadzēja "dacept" kartupeļus un izmest sadegušo speķi.

Domā līdzi :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi